Hlavní obsah

Policisté z Brna vytáhli z hořícího bytu seniora. Dramatické chvíle natočila kamera

Brno

Šestašedesátiletého seniora zachránila policejní hlídka v noci na středu v Brně. Policisté vyrazili dveře od bytu a vytáhli ze silně zakouřeného domu uvězněného muže, který ležel v posteli. Byt začal hořet pravděpodobně od elektrického přímotopu. Celou záchranu zachytila osobní kamera jednoho z policistů.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté zachraňují seniora z bytuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Je tam někdo, hoří vám tam něco?“ ozývá se v chodbě domu v prvních okamžicích zásahu policistů v Koželužské ulici natočeného kamerou na uniformě policisty.

Vzápětí přijde rána a hlídce se podaří dostat do bytu. Je slyšet nepřetržité kašlání a volání policistů, kteří se snaží zjistit, kde přesně majitel bytu je. V hustém kouři není vidět ani na pár centimetrů.

„Muž ležel v hořící posteli, která se podle prvotního vyšetřování vzňala od nesprávně umístěného elektrického přímotopu. Oba policisté muže s vypětím sil vytáhli na chodbu. Tím mu bezpochyby zachránili život,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Poté, co muži poskytli první pomoc, evakuovali obyvatele sousedních bytů. Ošetření však potřebovali sami policisté, kteří se nadýchali kouře. Jeden muž zákona a majitel bytu nakonec skončili v nemocnici. Oheň zlikvidovali hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám