Hlavní obsah

Falešný policista cizinkám kontroloval pravost bankovek, několik jich ukradl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Falešného policistu hledají praví kolegové z Prahy. Muž se prokázal jakýmsi průkazem a chtěl od zahraničních turistek ukázat bankovky, jestli nejsou falešné. Při přepočítávání je obral o několik tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: "Policistu" zachytila kamera na zastávceVideo: Policie ČR

 
Článek

Neznámý plešatý muž oslovil dvě Angličanky v ulici Na Poříčí již 10. listopadu. Ukázal jim falešný průkaz a představil se jako policista z oddělení cizinecké policie.

„Ženy tudíž neměly důvod jakkoliv pochybovat, a vyhověly jeho žádosti. Muž je požádal o předložení všech bankovek, které mají v danou chvíli u sebe, aby prověřil, zda není některá z nich falešná,“ popsal ve čtvrtek mluvčí policie Tomáš Hulan.

Cizinky předložily jak české koruny, tak eura a libry. „Policista“ ověřil pravost a vše bylo v pořádku. Když odešel, Angličanky zjistily, že jim chybí v přepočtu asi sedm tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Falešného policistu natočila kamera

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. Pokud poznáte neznámého muže, předejte informace na tísňové lince 158. Detektivové ho podezřívají z krádeže a poškození cizích práv.

Hulan přidal také rady, jak se nenaletět podobným podvodníkům. „Pokud se policista v civilu představuje služebním průkazem, musí být součástí toho průkazu i odznak policisty, či kriminalisty. Jestliže byste i tak měli jakékoliv pochyby, můžete si pravost policisty ověřit ještě prostřednictvím operátorů linky tísňového volání,“ shrnul mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám