Hlavní obsah

Plešatý muž krade z půjčoven luxusní auta a vyváží je z Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Land Rover za dva milióny korun nevrátil do půjčovny aut dosud neznámý muž, který předložil nejen padělané doklady, ale i peníze na zálohu. Kriminalisté navíc zjistili, že takto ukradl ještě další dvě auta. Všechny následně odvezli spolupachatelé mimo Českou republiku.

Foto: Policie ČR

Muž, který si půjčuje auta a nevrací je.

Článek

Muž, který se prokázal slovinským pasem, si přišel vypůjčit auto minulý pátek. Mluvil anglicky a složil zálohu 50 tisíc korun, posléze s autem odjel. Vrátit ho měl v pondělí, majitelé však na něj dodnes čekají marně.

„S půjčovnou zákazník přestal komunikovat. Navíc tam zjistili, že část bankovek, kterými zákazník hradil zálohu, jsou padělky,“ uvedl ve čtvrtek mluvčí policie Tomáš Hulan.

Podle něj detektivové zjistili, že pár hodin po převzetí auta, vůz opustil Česko a za jeho volantem seděli úplně jiní lidé. „Tyto osoby kriminalisté vnímají jako takzvané bílé koně,“ konstatoval Hulan.

Foto: Policie ČR

Pachatel odjel s autem za dva milióny

Dalším vyšetřováním se ukázalo, že si v posledních třech týdnech půjčil také Seat Toledo a Škodu Octavii, které rovněž ihned zmizely za hranicemi.

„Hledaný muž si auta půjčuje na padělané doklady, které vždy opatří svou vlastní reálnou fotografií. V jednom případě předložil doklady slovinské, ve druhém pak chorvatské. K oběma těmto dokladům kriminalisté zjistili, že v zemích původu jsou vedeny jako trvale vyřazené z evidence,“ informoval mluvčí.

Kriminalisté pátrají po jeho pravé totožnosti a prosí o pomoc veřejnost. Pakliže víte, o koho se jedná, volejte linku 158. Policie zároveň nabádá k opatrnosti půjčovny automobilů. Policisté případ vyšetřují jako podezření z trestného činu zpronevěry, kdy pachateli hrozí až na osm let žaláře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám