Hlavní obsah

Řidič kamiónu, který smetl vlak ve Frýdku-Místku, je obviněn. Policie žádá vazbu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Z obecného ohrožení obvinila policie řidiče kamiónu, který v pátek ráno vjel na železniční přejezd ve Frýdku-Místku, kde svítila výstražná světla. Do kamiónu následně narazil vlak a odtrhnul návěs od tahače. Policie bude žádat uvalení vazby.

Foto: Aleš Honus, Právo

Návěs kamiónu náraz zcela zničil.

Článek

Nehoda se stala po půl osmé ráno a jen díky velkému štěstí nebyl nikdo z osmi desítek cestujících ve vlaku zraněn.

„Ve věci bylo zahájeno trestní stíhání, řidiči bylo sděleno obvinění z přečinu obecného ohrožení s trestní sazbou až na pět let. Obviněný muž vypovídal a nyní je zpracováván navrh na vzetí do vazby,“ uvedl bez bližších podrobností mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaku s kamiónem ve Frýdku MístkuVideo: Městský kamerový systém Frýdek Místek

K nehodě došlo pod estakádou poblíž haly Polárka. Na zveřejněném videu je vidět, že kamión vjel na přejezd v době, kdy svítila výstražná červená světla. S největší podrobností byl řidič oslněn a výstražné znamení v protisvětle neviděl. Policie to ale oficiálně nepotvrdila. Vlak narazil do návěsu a celý ho zničil. Škoda se odhaduje na 750 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám