Hlavní obsah

Falešný kurýr přivezl zákazníkovi atrapu drahého telefonu

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Pořádnou dávku drzosti měl falešný kurýr v Karlových Varech. Poškozený muž si objednal telefon za víc než 11 tisíc, podvodník mu však dodal pouze atrapu za zlomek ceny s falešným záručním listem. Pachateli nyní hrozí až dva roky vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Falešný kurýr dodal zákazníkovi pouze kopiiVideo: Policie ČR

 
Článek

Podvedený muž si telefon objednal přes internet od prodejce, který vystupoval pod jménem Miloš Kalaš.

„Mobilní telefon si poškozený muž převzal od pracovníka přepravní společnosti, kterému v hotovosti zaplatil necelých 10 tisíc korun,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí karlovarské policie Zuzana Týřová.

Když zákazník balíček rozbalil, čekal ho šok. Zjistil totiž, že se jedná pouze o funkční kopii, jejíž hodnota je podle odborníka 1500 korun.

„Dále bylo zjištěno, že záruční list a daňový doklad vystavený společností jsou falzifikáty, stejně jako štítek přepravní společnosti umístěný na balíčku,“ doplnila Týřová.

Zatím neznámý pachatel se tak dopustil podvodu, za který mu v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi. Policie nyní žádá případné svědky, aby v případě, že mají jakékoliv informace k případu, informovali vyšetřovatele na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám