Hlavní obsah

Divoká honička Náchodem skončila v řece, zaznamenaly ji kamery

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Zdrogovaného řidiče stíhali policisté v Náchodě. Ohrožoval nejen ostatní řidiče, ale i chodce a místy ujížděl rychlostí až 100 km/h. Policisté pronásledování nahráli na nové kamery, kterými se pochlubili tento týden.

BEZ KOMENTÁŘE: Divoká jízda Náchodem skončila u řekyVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie zveřejnila video z honičky z poloviny září až tento týden v rámci představení nového vybavení. Nové videokamery a záznamové zařízení stály 20 miliónů korun. Moderní technologií je vybaveno 157 policejních vozů hlídek obvodních oddělení a dopravní policie v celém regionu.

Riskantní jízdu předvedl před moderními policejními kamerami 31letý muž z Náchoda. „Hlídka si ho všimla při průjezdu městem a ihned otočila vůz a vydala se za ním. Mladý muž za volantem ale nehodlal na kontrolu hlídky čekat, místo toho se vydal na útěk městem, místy až rychlostí 100 km/hod., přitom narazil do policejního vozu a ohrozil několika velmi riskantními manévry okolní auta i chodce,“ popsala událost náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová.

„Nakonec před plaveckým bazénem odbočil směrem k řece, zastavil nárazem o zídku, vyběhl z auta a skočil do vody. Jenže policisté mu byli v patách, jeden ze dvoučlenné hlídky ho pohlídal u stávajícího břehu, druhý mezitím přeběhl most, a když muž přeplaval, tak ho zadržel,“ doplnila.

Za dva dny za volantem 

Jak ukázaly orientační testy, pod vlivem alkoholu muž nebyl. Pozitivní však byl test na omamné a psychotropní látky, konkrétně pervitin.

Ukázalo se také, že na muže už dříve vydal soud příkaz k zatčení. V tuto chvíli je delikvent již ve vězení. „Byl odsouzen na 18 měsíců nepodmíněně za předchozí trestnou činnost, kdy na Broumovsku také mařil výkon úředního rozhodnutí, neboť jezdil bez platného řidičského oprávnění. Také má potvrzen zákaz řízení všech motorových vozidel do roku 2021,“ dodala Prachařová.

Na trest za zářijovou honičku ještě nepoučitelný řidič čeká. Hrozí mu za ni až dvouletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám