Hlavní obsah

Podvodník s modrým majákem sliboval ženám půjčky za sex

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V brněnské vazební věznici už zpytuje svědomí jednatřicetiletý muž z Brna, který se prezentoval širokou škálou podvodů a těžko uvěřitelných historek. Po moravské metropoli se proháněl v autě s modrými majáky, i když neměl řidičák, ženám ve finanční nouzi sliboval půjčky, ale místo peněz se tyto dočkaly jen sexu a peníze nikdy neviděly.

Foto: Policie ČR

Policisté hledají další oběti podvodníka, proto zveřejnili jeho podobu.

Článek

„Muž si přes inzerát našel ženy, které byly ve finanční nouzi. Přislíbil jim zprostředkování půjčky, přitom místo finanční provize si řekl o sexuální služby. Ženy v tíživé finanční situaci na jeho podmínky přistoupily, slíbené peníze i tak nikdy neviděly,“ popsal jeden z triků policejní mluvčí Pavel Šváb.

Muž sám také podle policistů aktivně inzeroval výhodné brigády v zahraničí. Zájemci museli zaplatit zálohu na autobus ve výši 3000 korun, ve smluvenou dobu ale na ně žádný autokar nečekal.

Naletěl mu manželský pár

Dokázal se prý také vetřít do jedné rodiny a její příslušníky přesvědčit o tom, že potřebuje peníze na to, aby se vypořádal s trestním stíháním manžela své bývalé přítelkyně. Manželé si tak vzali půjčky, kterými podvodník platil byt pro sebe a svou novou družku.

„Zadrželi jsme ho, jak řídil auto. Po městě se mimo jiné proháněl ve voze své přítelkyně, i když nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Vůz navíc opatřil modrými majáky,“ konstatoval Šváb s tím, že kriminalisté muže viní z podvodu, padělání a pozměnění veřejné listiny a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Podle policistů toho bude mít na svědomí zřejmě více, prosí proto další oběti, aby se přihlásily na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám