Hlavní obsah

Bulhar, který v Praze zavraždil matku své přítelkyně, dostal 17 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Městský soud v Praze poslal ve čtvrtek na 17 let do vězení Bulhara Rosena Dimitrova Mitkova za vraždu matky jeho přítelkyně. Navíc byl vyhoštěn na dobu neurčitou. Cizinec se k vraždě přiznal.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Odsouzený u soudu

Článek

Za vraždu provedenou zvlášť trýznivým způsobem muži hrozilo 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest. Pro jeho uložení však podle státní zástupkyně nebyly splněny podmínky, proto obžalovanému v závěrečné řeči navrhla trest v polovině sazby. Mezi polehčující okolnosti patřilo cizincovo doznání, projevená lítost a dosavadní bezúhonnost.

Nevím, jak se to stalo, byl jsem hodně moc opilý.
odsouzený

Mitkov napadl jedenaosmdesátiletou nemohoucí matku své přítelkyně letos v březnu v pražské ulici Na Jezerce. Podle jeho slov měli v domácnosti komplikovaný vztah. Přítelkyně, se kterou se minimálně pětkrát rozcházeli a opět scházeli, ho vyhodila z bytu. Mitkov přišel tři dny před stanovenou lhůtou odchodu do bytu podle svých slov „moc opilý“. Měl prý asi osm panáků becherovky a asi pět piv. Ještě zhruba dvě hodiny po útoku mu policisté, kteří ho zatýkali, naměřili 1,8 promile alkoholu v krvi.

Zemřela při převozu

Když dorazil do bytu, začali se se seniorkou hádat. Žena mu prý nadávala a „vystartovala na něj s holí”, prý ho asi třikrát praštila do hlavy. Mitkov ji v návalu vzteku udeřil pěstí do obličeje takovou silou, až upadla na zem, kde do ní kopal a mlátil ji rukama.

„Je mi líto, že jsem způsobil smrt starého člověka. Nevím, jak se to stalo, byl jsem hodně moc opilý, byl jsem v afektu,“ prohlásil u soudu Mitkov. „Nejsem perfektní, udělal jsem věc, které budu litovat celý svůj život,“ pokračoval lámanou češtinou Mitkov.

Ženu, stále ještě při vědomí, podle obžaloby přikryl dekou a nechal ji ležet na zemi. Sám Mitkov ale popřel, že by ženu přikrýval. Téměř vzápětí po skončení útoku přišla do bytu sousedka, která zavolala sanitku a policii. Napadená žena ovšem převoz do nemocnice nepřežila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám