Hlavní obsah

Právníkovi, který odkryl podvody, přišla poštou „vepřová ruka“

– Praha

Balík s obsahem, který se podobal useknuté lidské ruce, obdržel začátkem října v Praze právník, jenž odkryl okrádání jednoho svého klienta externí firmou. Policisté zjistili, že šlo o vepřové maso maskované jako ruka. Přesto pátrají po odesílateli a ženách, které balík na poště ve Zlíně podaly.

Právníkovi přišla poštou vepřová rukaVideo: Novinky

 
Článek

Zásilka přišla adresátovi 5. října. „Po jeho otevření se muž bez nadsázky zděsil. Balík obsahoval cosi, co vypadalo jako useknutá lidská ruka v gumové rukavici, podložená a překrytá dvěma kusy zeminy s mechem. Adresát to ihned oznámil policii,“ popsal začátek případu v pondělí mluvčí policie Tomáš Hulan.

Kriminalisté po příjezdu k adresátovi přivolali lékaře, aby se vyjádřil, zda je ruka opravdu lidská. Ten vzápětí uvedl, že se jedná o zvířecí tkáň. Policisté případ prověřují jako podezření z trestného činu nebezpečného vyhrožování, protože právník v rámci své práce odhalil, že jeden jeho klient je okrádán firmou, která poskytuje externí služby.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Policie ČR

Vepřová ruka přišla muži ze Zlína

Svého klienta na to upozornil a ten s firmou ukončil spolupráci a požádal o vrácení peněz, o něž byl obrán. Podle policie jde o několik miliónů korun.

Foto: Policie ČR

Vepřová ruka přišla muži ze Zlína

„Jelikož za odhalením předražených a zbytečných služeb stojí adresát balíku, lze se domnívat, že zaslaný balíček je určitou formou odvety, nebo dokonce varováním, aby se nestaral o cizí věci,“ konstatoval Hulan.

Foto: Novinky

Balíček podaly ve Zlíně tyto dvě ženy

Vepřová ruka, jak policisté zjistili, byla odeslána z pošty ve Zlíně, kde ji podaly dvě ženy. Detektivové proto pátrají po jejich totožnosti, ale rovněž po odesílateli. Informace o identitě nebo pobytu žen přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám