Hlavní obsah

Opilec v Brně se chtěl upálit v kontejneru na odpadky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Za dramatických okolností zatkli brněnští strážníci v pátek večer čtyřicetiletého opilého muže, který se chtěl upálit v plastovém kontejneru na odpadky. Událost se odehrála v Charbulově ulici poté, co muž utekl ze záchytky v nedaleké psychiatrické léčebně.

Foto: Stanislava Dvořáková

Odlehlá oblast lomu Hluboká, kde byla umístěna radiostanice.

Článek

Při zákroku nebyl nikdo zraněn. Muž byl okamžitě po zatčení předán lékařům. "Před 20:00 jsme dostali oznámení, podle něhož opilý muž obtěžoval návštěvníky restaurací u léčebny. Když jsme dorazili na místo, lidé nám řekli, že je ozbrojený nožem a schoval se do odpadkového koše," popsal v sobotu ČTK událost mluvčí strážníků.

Hlídka nahlédla do koše. Když otevřela jeho poklop, zjistila, že se muž pokouší zapálit odpadky. U sebe měl přitom nůž s 12 centimetrů dlouhou čepelí. Strážníci si rychle sehnali kyblík s vodou. Před tím, než muže násilím vytáhli z koše, sběrnou nádobu pro jistotu polili.

Muže hned poté odvezli do léčebny. Proč se chtěl muž upálit, se zatím nepodařilo zjistit, doplnil mluvčí. Podle něj budou v nadcházejících dnech pátrat po motivu činu odborníci z černovické léčebny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám