Hlavní obsah

V opravovaném úseku D5 bourají řidiči do hromady hlíny jeden za druhým

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Prakticky denně vyjíždějí policisté k nehodám, které se stávají na opravovaném úseku dálnice D5 u Zdic na Berounsku. Poslední nehoda zaměstnala hasiče a policisty ve středu večer.

BEZ KOMENTÁŘE: Další z řady nehod na opravovaném úseku dálnice D5Video: Novinky

 
Článek

Řidič osobního vozu havaroval ve středu večer na opravovaném úseku dálnice D5 u Zdic. Osobní vůz vjel na 28. kilometru ve směru na Plzeň na staveniště, kde vyjel na hromadu hlíny. Šofér naštěstí vyvázl bez zranění.

Přivolaní hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Přesné okolnosti nehody vyšetřují policisté, podle nichž je pravděpodobné, že se řidič, který se vracel z dovolené v Řecku, nevěnoval řízení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: http://dopravniinfo.cz

U drobných nehod, kdy řidiči skončili se svými vozy na místním staveništi, zasahovali policisté na stejném místě v pondělí i v úterý. „V úterý tady vjel s autem nějaký Korejec,“ popsal Novinkám na místě očitý svědek.

Na stejném místě havarovala už 9. září jiná řidička. Její vůz tehdy skončil převrácený na střeše ve svodidlech – i ona vjela na staveniště a s autem ve vysoké rychlosti přejela dvě hromady hlíny. Ty jsou před staveništěm z preventivních důvodů. Ženu i její dvě děti museli hasiči vyprostit. Všichni tři skončili v nemocnici. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda osobního auta na dálnici D5Video: Novinky

Jak se reportér Novinek na místě přesvědčil, dopravu před staveništěm svádějí do protisměru dopravní značení i světelná alej.

Foto: Novinky

Řidiči na D5 bourají kvůli stavebním omezením

Policisté se shodují v tom, že k nehodám zde vyjíždějí převážně večer a v noci, kdy se na staveništi nepracuje a kdy mohou být řidiči více unaveni.

Oprava probíhá od srpna mezi 27,9. až 28,8. kilometrem dálnice ve směru na Rozvadov. Podle serveru dopravních informací tam probíhají práce na údržbě mostu, které by měly skončit na konci října. O kus dál je uzavřen výjezd z dálnice na exitu 28.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

V úterý časně ráno jen o několik kilometrů dále havarovala rodina vracející se shodou okolností taktéž z dovolené v Řecku. Vůz narazil do hlásky SOS a skončil převrácený na střeše mimo dálnici. Řidič vozu nehodu nepřežil, spolujezdkyně skončila se zraněním v nemocnici. Malé dítě, které cestovalo rovněž ve voze, museli záchranáři na místě resuscitovat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám