Hlavní obsah

Řidička vjela na rozestavěný úsek dálnice D5, zranily se i dvě děti

Novinky, jap

Tři lidé, včetně dvou dětí, se ve středu večer zranili při havárii osobního auta na dálnici D5 nedaleko Bavoryně. Vůz vjel na rozestavěný úsek dálnice, kde se převrátil na střechu.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda osobního auta na dálnici D5Video: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala krátce před půlnocí na 28. kilometru dálnice D5 ve směru na Plzeň. „Došlo k nehodě osobního automobilu Hyundai, ve kterém cestovala řidička se dvěma dětmi. Všichni tři utrpěli zranění a museli být převezeni do nemocnice,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Markéta Johnová.

Jak zjistil na místě reportér Novinek, řidička osobního vozu projela ve vysoké rychlosti zátaras, který odkláněl dopravu do protisměru dálnice kvůli rekonstrukci dálničního mostu. Vůz narazil do dvou hromad hlíny, vytvořených před staveništěm z bezpečnostních důvodů.

Foto: Mapy.cz

Auto projelo zátarasem v opravovaném úseku dálnice D5.

„Když auto narazilo do té druhé hromady, začalo dělat kotrmelce a skončilo ve středových svodidlech převrácené na střeše,“ sdělil jeden ze svědků nehody.

Řidička se vážně zranila

Přivolaní hasiči museli posádku vozu vyprostit. Podle informací Novinek byly děti ve věku 6 a 16 let zraněny lehce. Obě skončily v nemocnici. Stejně tak převezli záchranáři do nemocnice řidičku, ta utrpěla vážná zranění a její ošetření na místě nehody zabralo několik desítek minut.

„Nehoda se stala v místě, kde je kvůli rekonstrukci mostu zúžení. Dálnice ve směru na Plzeň musela být proto na více než hodinu zcela uzavřena. Policistům se poté podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh,“ doplnila mluvčí.

Přesné okolnosti nehody policisté nadále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám