Hlavní obsah

Útočník po hádce v centru Prahy pobodal svého známého

Novinky, abe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Devětatřicetiletý muž napadl podle policie v neděli v ranních hodinách v Praze po hádce svého známého. Muž utrpěl vážné zranění a leží v nemocnici v kritickém stavu, útočníkovi hrozí až osmnáct let vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Případ je od začátku prošetřován pro podezření z trestného činu vraždy ve stadiu pokusu,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan. Kriminalistům se povedlo pachatele vypátrat ještě v neděli večer, následně jej zadrželi v jednom z bytů v ulici Slavíkova v Praze 3.

Muž byl obviněn z trestného činu pokusu o vraždu, vyšetřovatel zároveň podal podnět státnímu zástupci k návrhu na uvalení vazby. Soud návrh akceptoval a obviněný je nyní stíhán vazebně. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na osmnáct let.

K potyčce došlo v neděli kolem půl šesté ráno v baru v Haštalské ulici v Praze 1. Dva muži se nejprve hádali, nakonec došlo na fyzické napadení. Starší muž vytáhl nůž a svému sokovi způsobil několik bodnořezných ran. Následně z místa odešel. Zraněný utrpěl vážná zranění a skončil v nemocnici. Jeho stav je momentálně hodnocen jako kritický.

Reklama

Výběr článků

Načítám