Hlavní obsah

Policisté našli u Přelouče desítky kilogramů chemikálií a výbušného materiálu

Pardubice
Aktualizováno

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) ve středu zasahuje na několika místech České republiky kvůli nedovolenému ozbrojování. U Přelouče podle České televize policisté našli desítky kilogramů chemikálií a výbušného materiálu. Zda byl někdo zadržen, policie neuvedla.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Od rána zasahujeme na několika místech republiky v souvislosti s případem nedovoleného ozbrojování. Vzhledem k probíhajícím úkonům trestního řízení nemohu sdělit další podrobnosti,“ řekl Novinkám mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Podle pardubického hejtmana Martina Netolického zasahují policisté v rodinném domě na Pardubicku od časných ranních hodin. Našly se tam desítky kilogramů materiálu. Podle hejtmana nehrozí kontaminace vody, protože chemikálie byly v původních obalech. Nestabilní materiál by měl pyrotechnik za obcí zlikvidovat ještě ve středu, řekl ČTK.

"Podle mých informací by akce měla být ukončená v nočních hodinách. Byly to řádově desítky kilogramů materiálu, který je teď zajištěný," řekl Netolický.

Jak mluvčí dále uvedl, další informace budou uvolněny až po dohodě s dozorujícím státním zástupcem. Občanům podle Hantáka nebezpečí nehrozí. „Byly učiněny všechny kroky, aby nebyli ohroženi občané, spolupracujeme s dalšími složkami záchranného systému,“ konstatoval Hanták s tím, že o případné evakuaci nemá informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám