Hlavní obsah

Auto vážně zranilo na chodníku těhotnou a holčičku

Právo, Novinky, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Šok řidiče a zranění dvou chodkyň si v pondělí ráno vyžádala havárie felicie s vlekem v centru Hradce Králové. Zraněné jsou třicetiletá těhotná žena a desetiletá holčička. Automobil skončil převrácený na chodníku, při nehodě byla poškozena také dvě zaparkovaná auta.

Článek

"Vůbec netuším, jak se to stalo. Jen jsem slyšel nějakou ránu a v první chvíli jsem si myslel, že přivezli pivo a sudy jim spadly z auta na zem. Otočil jsem se a viděl jsem auto na střeše a ležícího člověka na chodníku," řekl jeden z chodců, který se v době havárie pohyboval poblíž.

Jednosměrná část hradecké třídy Karla IV. slouží také jako obslužná komunikace místních obchodů. Většinou se tam jezdí velmi pomalu, šíře vozovky, přecházející chodci a řada zaparkovaných automobilů tu rychlejší jízdu ani neumožňují.

Podle dosavadních výsledků šetření řidič se svou felicií po vjetí na chodník nejprve narazil do kamenného schodu před vchodem do jedné z prodejen, pak se převrátil na zaparkovaný vůz Opel Corsa a skončil na střeše. Ještě před tím vyvrátil sloupek s dopravní značkou a poškodil výlohu další prodejny.

"Po příjezdu jednotky na místo události byli zranění v péči lékařů. Hasiči pomohli zdravotníkům s naložením zraněných osob, převrátili vozidlo zpět na kola a zajistili ho proti požáru odpojením akumulátoru," sdělila Novinkám mluvčí královehradeckých hasičů Martina Žahourková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám