Hlavní obsah

Pokladní, která zmizela s tržbou, se sama přihlásila na policii

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvaapadesátiletá pokladní, která v červenci podle vyšetřovatelů odešla s tržbou 25 tisíc korun ze svého pracoviště v centru Prahy, se sama přihlásila policii. Uvedl to v pátek policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Policisté po ženě pátrali i prostřednictvím médií. Když pokladní na internetu viděla svou fotografii, přišla sama na policejní služebnu.

„Chtěli bychom poděkovat médiím za spolupráci. Žena se na fotografii poznala a sama se přišla přihlásit. Jako důvod svého jednání uvedla tíživou finanční situaci,“ sdělil v pátek Novinkám Hulan.

Pokladní přišla předposlední červencový den do práce a do přestávky se věnovala zákazníkům supermarketu.

„Z této pauzy se za pokladnu už nevrátila a s ní se nevrátilo ani pětadvacet tisíc, které měla jako pokladní v tu dobu na hotovosti v kase,“ popsal případ Hulan.

Na zveřejněných záběrech z kamery je vidět, jak si po odchodu posledního zákazníka dává do tašky balíček bankovek a odchází. „Lze se důvodně domnívat, že se popsaného jednání nedopustila v náhlém pominutí smyslů, nýbrž plánovaně,“ konstatoval mluvčí.

Policie požádala média o pomoc ve čtvrtek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám