Hlavní obsah

Inspekce navrhla obžalovat lektora, který boural opilý. Na policejní akademii učí dál

– Praha • Aktualizováno

Městské státní zastupitelství v Praze obdrželo od Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) spis k případu lektora policejní akademie Karla Kadlece, který letos v březnu opilý naboural několik aut a snažil se ujet. Inspekce navrhla Kadlece obžalovat. Novinky o tom informovala mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Foto: Novinky

Auto lektora policejní akademie

Článek

„Dnes nám dorazil v této věci návrh na podání obžaloby, právní kvalifikace ohrožení pod vlivem návykové látky. Státní zástupkyně věc nyní nastudovává a poté rozhodne o dalším postupu,“ uvedla Zenklová.

Kadlecovi vzhledem k tomu, že boural opilý, hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Děkan Fakulty bezpečnostně právní David Zámek již v červnu Novinkám řekl, že škola se dále k celé kauze nebude až do jejího ukončení vyjadřovat. Podle webových stránek školy je Kadlec stále veden jako učitel na katedře profesní přípravy, kde má na starosti hlavně střelecký výcvik.

Naměřili mu 1,5 promile

Lektor policejní akademie boural na náměstí Bratří Synků 10. března dopoledne. Jeho auto nestačilo zastavit za autem, které dávalo přednost chodcům na přechodu. Následně naboural ještě auto odtahové služby, když chtěl od kolize ujet. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili 1,5 promile alkoholu. [celá zpráva]

Kadlec měl být podle tehdejšího vyjádření děkana v té době v práci, měl ale nahlášenou činnost mimo budovu školy, tudíž neučil.

Podle zdroje redakce nebyl lektor u studentů příliš oblíben. „Na výuku skoro nechodil, prakticky neučil, povýšil svou funkci na rekreační středisko. Do práce chodil jen dát zápočty nebo povyhazovat studenty,“ řekl tehdy redakci zdroj, který si nepřál zveřejnit své jméno. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám