Hlavní obsah

Umíte jen rodit děti, prohlásil muž v Kobylisích a napadl dvě matky s kočárky

Praha

Pražští policisté hledají svědka útoku, při němž 2. června muž bezdůvodně napadl v Ďáblickém háji dvě maminky s kočárky. Policie hledá cyklistu, který kolem projížděl na kole a obou žen se zastal. Toho muž také napadl. Uvedla to v pátek policejní mluvčí Iveta Martínková. Agresor byl zadržen.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž k ženám podle mluvčí přiběhl během jejich procházky a začal jim nadávat, že jediné, co umějí, je rodit děti. Jedna z žen mu řekla, ať je nechá být. Na to ale muž reagoval tím, že se rozběhl a srazil ji k zemi. Následně ji několikrát udeřil pěstí do obličeje a kopal ji do celého těla. Druhou ženu posléze také napadl.

Zbabělého útoku si všiml kolemjedoucí cyklista a žen se zastal. Útočník jej shodil z kola a začal do něj kopat. Z místa pak utekl.

Policii se podařilo muže dopadnout, potřebují ale cyklistovo svědectví, které by pomohlo k usvědčení útočníka. Ženy si vzhledem k prožitému šoku vybavují pouze to, že jde o staršího muže na kole. Policisté agresora podezírají z trestného činu výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky vězení.

Zároveň policie prosí cyklistu, případně i další možné svědky incidentu, aby se ozvali na linku 158 nebo přímo na policejní služebnu v Kobylisích.

Reklama

Výběr článků

Načítám