Hlavní obsah

Kamión rozpáral na D1 návěs porouchaného nákladního auta, v zácpě uvízli i policejní těžkooděnci

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehoda dvou kamiónů uzavřela v noci na sobotu dálnici D1 nedaleko Humpolce. V jednom z nákladních aut řidič převážel koně a historický povoz. Havárie se stala na 100. kilometru ve směru na Prahu.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda dvou nákladních aut na D1Video: Novinky

 
Článek

Řidič nákladního auta převážejícího koně a historický povoz zastavil kvůli technické závadě v odstavném pruhu.

Přijíždějící řidič druhého kamiónu vůz zřejmě přehlédl a zavadil o něj pravou částí kabiny tahače a také návěsem. Návěs, ve kterém byl kůň a historický povoz kamión doslova rozpáral.

Původně porouchané nákladní auto skončilo po nehodě napříč dálnicí. Krátce po střetu do něj ještě narazil osobní vůz.

Kvůli uzavírce dálnice se před místem nehody vytvořila několik kilometrů dlouhá kolona. Uvízlo v ní i několik policejních aut s těžkooděnci, kteří se vraceli z brněnské demonstrace do Prahy. [celá zpráva]

Porouchaný a zničený návěs nákladního vozu musel dostat na krajnici až přivolaný vyprošťovací speciál odtahové služby.

Po více než hodině policisté na chvíli zprůjezdnili levý jízdní pruh, aby mohla projet všechna auta, která uvízla v koloně.

Za policejní asistence pak musela být dálnice znovu uzavřena, aby mohla posádka nákladního auta přeložit vystresovaného koně. Pro toho na místo přijel náhradní vůz.

Podle informací Novinek byl v poškozeném návěsu kromě koně také historický povoz. Ten byl vyroben ručně a pravděpodobně ho již nikdo nedokáže opravit.

Škoda se vyšplhá minimálně na několik stovek tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám