Hlavní obsah

Lektora policejní akademie, který boural opilý v pracovní době, inspekce obvinila

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila Karla Kadlece, lektora policejní akademie, který boural v březnu opilý v Praze a chtěl od nehody ujet. Škola se k celé záležitosti nechce vyjadřovat do ukončení vyšetřování. Kadlec je tak s největší pravděpodobností dále jejím zaměstnancem.

Foto: Novinky

Auto lektora policejní akademie

Článek

Obvinění lektora potvrdila Novinkám mluvčí GIBS Radka Sandorová s tím, že se tak stalo na začátku týdne. „Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky vězení. O obvinění jsme informovali nadřízeného, který má kázeňskou pravomoc,“ uvedla Sandorová. Na obvinění upozornil Český rozhlas.

Děkan Fakulty bezpečnostně právní David Zámek redakci v pátek řekl, že se k celé věci škola nebude vyjadřovat. „Po konzultaci s rektorem jsme se dohodli, že počkáme na konečné rozhodnutí,“ konstatoval Zámek.

Lektor policejní akademie boural na náměstí Bratří Synků 10. března dopoledne. Jeho auto nestačilo zastavit za autem, které dávalo přednost chodcům na přechodu. Následně naboural ještě auto odtahové služby, když chtěl ujet od kolize. Policisté v jeho dechu naměřili 1,5 promile alkoholu. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Auto lektora policejní akademie

Kadlec měl být podle tehdejšího vyjádření děkana v té době v práci, měl ale nahlášenou činnost mimo budovu školy, tudíž neučil.

Podle zdroje redakce nebyl lektor u studentů příliš oblíben. „Na výuku skoro nechodil, prakticky neučil, povýšil svou funkci na rekreační středisko. Do práce chodil jen dát zápočty nebo povyhazovat studenty,“ řekl tehdy redakci zdroj, který si nepřál zveřejnit své jméno. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám