Hlavní obsah

Drama v ostravském trolejbusu: Řidičku ohrožoval nožem a cestující si vzal jako rukojmí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velké drama zažili ve středu cestující ostravského trolejbusu, do kterého nastoupil opilý muž ozbrojený nožem. Snažil se dostat do kabiny řidičky, které během jízdy přikazoval, aby nezastavovala. Díky duchapřítomnosti řidičky i rychlému zákroku policie se naštěstí nikomu nic nestalo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident začal krátce před sedmou hodinou ranní na sídlišti Muglinov, kde muž nastoupil do trolejbusu linky 108, ve kterém se nacházelo asi patnáct cestujících.

S nožem v ruce se domáhal vstupu do kabiny a bušil na její dveře, které řidička odmítala otevřít. „Muž řidičce nařídil, aby neinformovala policisty a aby i s cestujícími pokračovala v jízdě a nezastavovala,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Řidička násilníka poslechla, protože nechtěla ohrozit nejen sebe, ale ani cestující, a snažila se muže uklidnit. „Na zastávce Gymnázium žena přes nařízení podezřelého cestujícím zastavila a nedbala jeho křiku. Cestující hlasitě vyzvala, aby opustili nebezpečné místo. Lidé uposlechli, vyběhli ven a žena i s podezřelým pokračovala v jízdě. Muž se nadále snažil dostat ozbrojený do kabiny pomocí úderů,“ dodala mluvčí.

Chtěl i do druhého trolejbusu

Řidička pak využila vhodného okamžiku a před křižovatkou ulic Hladnovské a Českobratrské zastavila a vyběhla z vozu. Násilník poté vylomil dveře trolejbusu a vystoupil ven.

V tu chvíli k místu přijel další trolejbus, zaplněný cestujícími, do kterého se muž začal také dobývat. „Tomu však zabránili policisté hlídkové služby, kteří byli k místu vysláni. Agresivní muž třímající v rukou dva nože byl policisty zpacifikován a z místa eskortován. Orientační dechová zkouška vykázala hodnotu 2,4 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí policie.

Policie nyní hledá svědky události, zejména cestující z trolejbusů číslo 108 a 109, kteří incident viděli. „Žádáme všechny svědky, aby nás kontaktovali na lince 158,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám