Hlavní obsah

Studenti neměli ve shořelé rekreační chatě co dělat, nebyla zkolaudovaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Turistická chata na Mladoboleslavsku, kde minulý týden uhořeli student a učitelka, nebyla zkolaudována. Chata byla nově postavená a investor zatím stavební úřad nepožádal o kolaudaci. Informovala o tom vedoucí úřadu v Kněžmostu Marie Koudelková

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Chata byla požárem zcela zničena

Článek

Kolaudace objektu je také předmětem šetření policie, řekla mluvčí mladoboleslavské policie Lenka Sikorová.

Ve středisku u Drhlenského rybníka byli minulý týden ubytováni studenti ze sklářské školy v Železném Brodě, v Českém ráji byli na školním výletě. „Objekt zkolaudován opravdu nebyl, oni to teprve vyřizovali. Asi nikdo nepočítal s tím, že se něco takového stane, ale de facto tam ještě neměli ubytovávat, když to neměli zkolaudované," řekla Koudelková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: V chatě loni v červnu zemřeli dva lidéVideo: Novinky

Ve středisku hořely dvě hlavní budovy v areálu s chatkami. O život přišli učitelka a bývalý student. Hasiči evakuovali zhruba tři desítky lidí, většinou studentů. Tři lidé skončili se zraněním v nemocnici.

Příčina zatím neznámá

Policie už podle Sikorové zahájila úkony trestního řízení proti neznámému pachateli pro trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. Pachateli hrozí v případě prokázaní viny dva roky až osm let vězení.

Nikdo ze studentů ani dospělých nebyl podle policistů pod vlivem alkoholu. V těchto dnech pokračují výslechy všech zúčastněných. „Nařízená soudní pitva potvrdila, že torza těl patřila muži a ženě, nicméně bližší informace přinesou až výsledky odborných expertiz," řekla Sikorová. Termín výsledků expertiz odhaduje v řádech týdnů až měsíců.

Přibližnou škodu na objektu policie vyčíslila na 4,5 miliónu korun. Mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík řekl, že příčina požáru se stále vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám