Hlavní obsah

Vonoklaský zvrhlík je v policejní cele, vyšetřovatelé hledají další oběti

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun
Aktualizováno

Policie dopadla podezřelého ze znásilnění v obci Vonoklasy na Praze-západ, který se přiznal ke třem útokům. Pětadvacetiletý zvrhlík naposledy udeřil minulý pátek. Při přepadeních ohrožoval ženy nožem. Podle policie může mít na svědomí i další útoky, a proto kriminalisté hledají další poškozené.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Po pachateli pátral i vrtulník s termovizí.

Článek

„V neděli kolem 21. hodiny byl podezřelý po rozsáhlé akci zadržen v jedné z obcí na Berounsku, kde žije. Muž se přiznal ke třem útokům,“ řekla Novinkám mluvčí policie Marcela Pučelíková s tím, že muž se pokusil o útěk.

Podle ní dovedly kriminalisty k pachateli stopy zanechané na místě posledního přepadení a také výpovědi svědků. Jedná se o recidivistu, který byl trestaný za majetkovou a násilnou trestnou činnost a byl i několikrát vykázán z domu.

BEZ KOMENTÁŘE: Znásilnění ve VonoklasechVideo: Novinky

Policie ráno slíbila, že během dne zveřejní jeho fotografii, protože si myslí, že má na svědomí víc útoků, a hledá další poškozené ženy. Odpoledne ale mluvčí informovala, že detektivové potřebují provést rekognici, a tudíž by jim zveřejnění snímku narušilo vyšetřování. Přesto mají případné oběti nahlásit napadení na telefonní číslo 606 691 250 nebo na linku 158.

Navštěvoval místní hospody

Za dva pokusy o znásilnění a jedno dokonané znásilnění mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Policie požádá o jeho vzetí do vazby.

Poslední útok se odehrál v pátek večer mezi obcemi Vonoklasy, Roblín a Solopisky, když přepadl 25letou ženu, která si šla zaběhat. Policisté po ohlášení případu nasadili vrtulník i psovoda. Pachatele ale tehdy nedopadli. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Nová podoba vonoklaského násilníka

Podle místních se násilník pohyboval v okolí vesnice a navštěvoval hospody v okolí. Informace o napadení se objevila také na webových stránkách obce s tím, že lidé mají být opatrní a ženy nemají vycházet samy.

Další napadení ženy se odehrálo v polovině dubna a v říjnu minulého roku. Obě oběti se tenkrát ubránily a útočník utekl. Policie během vyšetřování sestavila dva identikity podezřelého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám