Hlavní obsah

Dálnici na Brno blokovala řetězová havárie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENEŠOV

Dopravní kolaps zastihl řidiče směřující po dálnici D1 na Brno. V místě částečné uzavírky se na 53. kilometru srazilo postupně deset vozidel včetně jednoho nákladního vozu. Zraněno bylo šest lidí, z toho čtyři těžce. Dálnice byla zhruba od 15:00 neprůjezdná. Provoz byl obnoven kolem 22. hodiny.

Článek

"Na místě je již vyprošťovací technika, ale čekáme na příjezd expertů. Vyšetřovatelé již provedli na místě předběžné šetření," sdělil Novinkám operační důstojník bernartického dálničního oddělení.

Podle zpravodajství Ústředního automotoklubu ČR (ÚAMK) na místě zasahoval i vrtulník Letecké záchranné služby. ÚAMK doporučoval najet na objízdnou trasu na exitu na 49. kilometru ve směru na Vlašim, Čechtice, Loket. Pro nákladní vozidla a autobusy pak přes Čechtice a Pelhřimov.

Jenže i tam se brzy začaly tvořit kolony. Nové doporučení proto zní: opusťte dálnici už na 41. kilometru. Pro osobní auta vede trasa přes Trhový Štěpánov nebo Vlašim zpět na dálnici u Soutic. Nákladní auta jezdí přes Vlašim a Pelhřimov.

"Po zajištění stop se začne s likvidací nákladu," uvedl operační důstojník s tím, že to může trvat dvě i více hodin. Stále není zřejmé, kdy bude doprava na dálnici obnovena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám