Hlavní obsah

Otčím na Plzeňsku brutálně týral čtyřletého chlapce

Právo, pab
Plzeň

Pokaždé, když si jeho otčím nasadil strašidelnou masku, třásl se čtyřletý chlapec hrůzou. Nejenže ho maska děsila, ale věděl, že bude následovat výprask. Psychický teror spojený s bitím musel chlapec snášet několik měsíců. Teď už si může vydechnout, 24letého muže ze severního Plzeňska policisté zatkli a soud ho poslal do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podezřelého muže jsme obvinili z vydírání a týrání svěřené osoby zvlášť surovým způsobem,“ řekl v úterý Právu mluvčí policejního ředitelství Plzeň-venkov Jan Koželuh. Potvrdil, že je to mimořádně brutální případ, který zasáhl i zkušené kriminalisty.

Podle Koželuha se vše mělo odehrávat v době, kdy matka dítěte nebyla doma. „Obviněný muž se násilného jednání dopouštěl vůči dítěti nejméně od loňského září,“ sdělil dále mluvčí. Podrobnější informace ale policie zveřejňovat nechce s ohledem na probíhající vyšetřování. Stíhanému muži hrozí až osmileté vězení.

„Obviněného jsem vzal do vazby proto, že by mohl na svobodě v trestné činnosti pokračovat,“ uvedl soudce Radek Vydra.

Podle informací Práva se na policii obrátily učitelky v mateřské škole, které si u chlapce všimly častých modřin na hlavě i po těle. Jeho matka údajně tvrdila, že je všechno v pořádku.

Svého druha bránila i po obvinění. Kriminalisté ale mají důkazy například o tom, že muž plačícího chlapce nepřetržitě mlátil desítky minut. Na návrh sociálních pracovnic soud nyní svěřil týraného hocha do péče jeho biologického otce.

Reklama

Výběr článků

Načítám