Hlavní obsah

Obrovský blok betonu se ve svahu utrhnul, ohrožuje pražský hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nad hotelem Hoffmeister v Chotkově ulici poblíž pražských Hradčan se v neděli ráno utrhl betonový blok o rozměrech pět krát dvacet metrů. Část hotelu byla evakuována. Celá událost se obešla bez zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Klárově se zřítila betonová zeďVideo: Novinky

 
Článek

Pád zdi ohlásili lidé na tísňové lince krátce před 6. hodinou ráno. Kromě strážníků městské policie na místo vyrazili také hasiči.

Uvolnil se betonový blok o rozměrech pět krát dvacet metrů, který zakrýval mostní konstrukci. Podle mluvčího pražských hasičů Jana Havrdy nebyl nosný.

Blok dopadl do křoví v blízkosti hotelu Hoffmeister, ve kterém byly preventivně evakuovány dva pokoje.

Pro zjištění stavu okolních panelů ale hasiči přivolali statika, který následně zjistil, že je uvolněn ještě jeden panel. „Domluvil se s TSK (Technickou správou komunikací), divizí mostů, že provedou jeho zajištění,” uvedl Havrda.

Foto: Pavel Janurek, Novinky

Blok betonu nad hotelem

Mluvčí TSK Barbora Lišková odpoledne řekla, že firma v současné době zajišťuje okolní panely, konečnou opravu provede až v následujících dnech podle stavebního posudku.

Tramvaje, které Chotkovou ulicí projíždí, musí jezdit sníženou rychlostí. Na tramvajový pás byla také svedena automobilová doprava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám