Hlavní obsah

Osmnáctiletá skončila ve vazbě kvůli vraždě seniora, o spolupachatelkách soud mlčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 9 vzal do vazby 18letou dívku podezřelou z vraždy 72letého seniora v Letňanech. Zda budou na soudní líčení za mřížemi čekat i dvě obviněné mladistvé chovankyně výchovného ústavu, soud kvůli věku neřekl, informovala v sobotu mluvčí soudu Petra Volková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie před domem, kde byl nalezen mrtvý muž.

Článek

Mrtvého seniora našli v pondělí večer hasiči, které přivolal příbuzný oběti, jenž se nemohl dostat do bytu. Hasiči se dovnitř dostali přes balkón.

V úterý policie vyhlásila pátrání po dívkách ve věku 16, 17 a 18 let. V noci na čtvrtek pak byly nalezeny u trafostanice v Litoměřicích. Podle slov dívek samy přivolaly policii. Podle vyjádření městské policie je spatřila svědkyně, která zavolala strážníky.

BEZ KOMENTÁŘE: Vražda v pražských LetňanechVideo: Novinky

Jak informovala mluvčí policie Jana Rösslerová, z vyšetřování vyplynulo, že dívky měly s mužem slovní konflikt, poté ho napadly a usmrtily. Aby navíc zahladily stopy, zapnuly plynový sporák, na který naházely hořlavé předměty, a tím se pokusily založit požár.

Dvě mladistvé byly chovankyně Výchovného ústavu v Počátcích, jejich zletilá kamarádka bývalá chovankyně. U zavražděného muže zřejmě bydlely po svém útěku.

Dívky byly obviněny z trestného činu vraždy a obecného ohrožení. Osmnáctileté hrozí 18 let za mřížemi, mladistvým devět let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám