Hlavní obsah

Slečno, já se hrozně bojím tmy, řekl muž a začal ženu v tramvaji osahávat

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie pátrá po neznámém muži, který od konce února obtěžoval a osahával několik žen na zastávkách Sídliště Modřany a Modřanská rokle v Praze 4. Zda se jedná o jednoho či více pachatelů, policisté zatím nevědí, každá žena popsala výtržníka trochu jinak.

Foto: Policie ČR

Policie pátrá po muži, který v Praze 4 obtěžoval a osahával ženy.

Článek

Muž většinou přistoupil k ženě na zastávce nebo v tramvaji a navázal s ní slovní kontakt. Poté ji začal osahávat. Příkladem je případ z tramvaje na zastávce Sídliště Modřany, kdy muž k ženě přistoupil, začal na ni sahat a řekl: „Slečno, já se hrozně bojím tmy.“

„Pak ji objal levou rukou okolo zad a pravou sáhl na prsa. Žena ho odstrčila a začala telefonovat, čehož se muž pravděpodobně zalekl a z místa odešel,“ uvádí mluvčí policie Jan Daněk.

Jiný den zase přišel k ženě na autobusové zastávce Modřanská rokle, plácl ji přes zadek a zeptal se, kdy jí jede autobus. „Takovýchto podobných jednání se dopustil ještě minimálně ve třech případech,“ dodává Daněk.

Různé portréty

Policistům se ale výtržníka doposud nepodařilo vypátrat, ačkoli znají jeho přibližnou podobu. „Celý případ totiž komplikuje i fakt, že každý ze tří sestavených identikitů, podle toho, jak si je ženy dokázaly vybavit, vypadá jinak. Z toho důvodu nemůžeme s jistotou říci, zda se jedná o jednoho a toho samého pachatele nebo jsou to rozdílní muži,“ vysvětluje mluvčí.

Foto: Policie ČR

Identikity se liší.

Proto se policie obrací na veřejnost a doufá, že by mohl muže někdo identifikovat. I když se výpovědi žen liší, dá se předpokládat, že muž je světlé pleti, ve věku 29 až 40 let, vysoký 170 až 175 centimetrů.

Je štíhlé postavy, má tmavě hnědé, spíše rozcuchané vlasy v délce od tří do deseti centimetrů, bez vousů, ale může mít strniště. Oči muže jsou tmavé a celkově působí dojmem člověka bez domova.

„Na sobě měl obnošené oblečení, tmavou zimní bundu a modré džíny. Na nohou měl tenisky,“ doplňuje Daněk. Podezřelému ze spáchání trestného činu výtržnictví hrozí v případě odsouzení až tři roky ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám