Hlavní obsah

Mlátil mě pistolí do hlavy, popisuje veterinář útok lupiče

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Bylo krátce po šesté večer a do ordinace jednoho z veterinářů v Domažlicích vtrhl zakuklený muž s pistolí v ruce. „Zařval, abych mu dal prachy, nebo mě zabije,“ popisoval Právu úterní přepadení zvěrolékař. Zároveň rezolutně odmítl, že by měl s útočníkem spory kvůli penězům, jak naznačovaly některé prvotní informace o případu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nejdříve jsem mu řekl, ať toho nechá a vypadne pryč, jinak si zkomplikuje život. Na to nijak nereagoval a začal mě mlátit pažbou pistolí po hlavě v domnění, že mě omráčí. Jak šermoval pistolí, tak jsem mu ji chytil a otočil nejprve proti němu a pak do stropu. Zkusil jsem zmáčknout spoušť, ale ani jednou nevystřelila,“ popisoval veterinární lékař další sled událostí.

Jsou na něho exekuce, smrdí korunou a tímto způsobem se chtěl zřejmě dostat k penězům.
napadený veterinář

Lupiče se poté snažil vytlačit z ordinace. „Bránil se tomu, říkal, že má ještě nůž a že mě bodne. To už jsem ho poznal podle hlasu. Byl to člověk, kterého jsem znal z dřívějšího působení v jednom zemědělském podniku, kde pracoval jako ošetřovatel,“ pokračoval napadený muž.

Veterinář ho zpacifikoval

V tu chvíli dal útočníkovi ještě jednu šanci. „Řekl jsem, ať se na to vykašle, že z toho bude mít akorát problémy. Nabídl jsem mu, že se otočím a on odejde. Řekl: ,Jo, dobrý.´ Jakmile jsem se ale k němu obrátil zády, dal mi další ránu pažbou do hlavy. To už do mě vjela zlost, srazil jsem ho ze schodů a pak vytlačil ven. Na ulici jsem ho zpacifikoval, to už lidé zavolali policii, která jej odvezla,“ líčil zvěrolékař dramatické okamžiky.

K útočníkovi dodal, že spolu vycházeli dobře. „Více méně jsme spolu udržovali přátelské vztahy. Jsou na něho exekuce, smrdí korunou a tímto způsobem se chtěl zřejmě dostat k penězům,“ uzavřel veterinář.

Policisté už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu loupeže.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám