Hlavní obsah

Chovali se jako normální zákazníci, ze zlatnictví ukradli šperky za 170 tisíc

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Prsten za 62 tisíc korun a půl plata zlatých řetízků. To jsou úlovky dvojice lupičů, po které pátrají jihomoravští policisté. Muž a žena mají na svědomí dvě krádeže ve zlatnictvích v Brně a Břeclavi.

Zloděje ve zlatnictví zachytila bezpečnostní kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Poprvé dvojice vyrazila do akce v polovině listopadu v Břeclavi.

„Vypadalo to, že čekají jako normální zákazníci ve frontě. V prodejně pobyli asi pět minut. V nestřeženém okamžiku využili zaneprázdněnosti obsluhy, která až následně zjistila, že spolu s dvojicí zmizelo i půl plata zlatých řetízků za více než 100 tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Zkoušela si náušnice

Kriminalisté při pátrání zjistili, že pár má na svědomí podle všeho i podobný čin v centru Brna.

„Tady byli v prodejně pouze s prodavačem, od kterého si nechali odemknout vitrínu a podat náušnice. Ve stejném okamžiku muž odcizil prsten za 62 tisíc korun. O zkoušené náušnice žena neprojevila zájem a pár i s lupem prodejnu opustil. Nevylučujeme, že se podobných kousků dopustili i na dalších místech,“ dodal Šváb.

Dvojici zachytily kamery před vlakovým nádražím v Břeclavi. Policisté nyní žádají veřejnost o pomoc. „Pokud někdo pozná zloděje na videozáznamu nebo ví, kde se aktuálně nachází, nechť se ozve policistům prostřednictvím linky 158,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám