Hlavní obsah

Mladík ve Frýdku-Místku srazil policistu a naboural dvě policejní auta

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek
Aktualizováno

Devatenáctiletý opilý řidič najel ve Frýdku-Místku na policistu, který ho chtěl zastavit. Následně prorazil policejní zátaras a ujel. Vypátraly ho až další hlídky, kterým se ale opět snažil ujet, tentokrát marně. Po dopadení kriminalisté zjistili, že muž má za sebou i víkendovou honičku. I při ní byl pod vlivem alkoholu.

Foto: Policie ČR

Řidič při pronásledování projel i zátarasem

Článek

Hlídka chtěla řidiče zastavit v noci na středu, ten nereagoval a policisté jej proto začali pronásledovat. Když mu muži zákona zablokovali cestu autem, zacouval, rozjel se prudce vpřed a srazil policistu, který k jeho autu mířil. Následně narazil do služebního auta a po trávníku ujel.

Foto: Policie ČR

Auto, ve kterém mladík ujížděl

„Sražený policista zůstal ležet na zemi. Jeho kolega mu okamžitě poskytl první pomoc a přivolal zdravotnickou záchrannou službu. Po vozidle bylo neprodleně vyhlášeno pátrání,“ uvedla mluvčí policie Daniela Vlčková.

Naboural i druhé auto

Po dvouhodinovém pátrání silničního piráta objevila hlídka, která ho opět začala pronásledovat. Po chvíli mladík čelně narazil do policejního auta. Šofér se ale nechtěl jen tak vzdát a začal couvat. Zabrzdil ho až patník. Následný zběsilý útěk policisté řidiči během chvíle zatrhli.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté pronásledovali ukradené Mitsubishi EclipseVideo: Policie ČR

„Zkoušku na přítomnost alkoholu a drog na místě odmítl, proto jej policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Tam řidiči naměřili téměř 2,6 promile alkoholu,“ konstatovala Vlčková.

Vyšetřování ukázalo, že mladík ujížděl policistům také v noci na neděli, kdy byl opět pod vlivem alkoholu. Pirát si vyslechl obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě. Státní zástupce bude požadovat vazební stíhání.

Sražený policista je v pracovní neschopnosti a zatím není jasné, jak dlouho se bude léčit.

Tragicky skončil podobný případ v květnu minulého roku v Kostelci nad Labem, kde ujíždějící řidič srazil policistku, která později zemřela. Státní zástupce už na 22letého muže podal obžalobu z vraždy úřední osoby. [celá zpráva]

Řidič při ujíždění srazil policistkuVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám