Hlavní obsah

Za zabití policistky hrozí řidiči až výjimečný trest, žalobce podal obžalobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Státní zástupce podal obžalobu na řidiče, který v loni v květnu podle policie při honičce u Kostelce nad Labem srazil a zabil policistku. Muž je obžalován z vraždy úřední osoby. Hrozí mu 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest, informoval dozorující státní zástupce Tomáš Milec.

Foto: Novinky

Sražená policistka svým zraněním v nemocnici podlehla.

Článek

Případ se stal loni 2. května, kdy chtěla řidiče zastavit hlídka z oddělení v Brandýse nad Labem. Řidič ale údajně na výzvu policistů nereagoval a začal ujíždět. Do následné honičky se zapojily i další hlídky.

Mezi Brandýsem nad Labem a Kostelcem nad Labem se snažila policejní hlídka auto znovu zastavit. V tomto okamžiku obviněný řidič do policistky najel. Policisté pak posádku zadrželi – kromě řidiče v autě jeli ještě další muž a žena. Řidič auta skončil ve vazbě.

Řidič při ujíždění srazil policistkuVideo: Novinky

Původně mu hrozilo až 16 let vězení za násilí na úřední osobě. Milec řekl, že se rozhodl trestný čin překvalifikovat na vraždu, u které hrozí přísnější trest. Dvaadvacetiletý řidič podle policie řídil pod vlivem drog a měl také několik zákazů řízení.

Tento případ v Česku vyvolal debatu o přísnějších trestech pro řidiče, kteří usedají za volant pod vlivem drog nebo alkoholu. Pracuje na tom skupina tvořená ze zástupců ministerstev vnitra a spravedlnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám