Hlavní obsah

Při jízdách na odvykací kúru 80krát tankoval bez placení. Škoda je 200 tisíc

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Osmdesát případů, kdy natankoval a bez placení ujel od benzínové pumpy, prokázali policisté 27letému muži z Vysočiny. Pohonné hmoty tak kradl po celé republice. Způsobil škodu za nejméně 200 tisíc korun a účet pravděpodobně ještě není konečný.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení drogově závislého na čerpací staniciVideo: Policie ČR

 
Článek

„Krádeže páchal necelých devět měsíců. Za tu dobu okradl pumpaře v mnoha regionech republiky. Vysočina, Znojemsko, Jindřichův Hradec, Mladá Boleslav Olomoucko a další lokality, tam všude se muž závislý na drogách, který jezdil do Brna na odvykací léčení, stal postrachem. Kradl do nádrže a také do kanystrů, které s sebou vozil. S podobnou činností měl zkušenosti už z dřívějška, kdy byl za krádeže benzínu trestán. K čerpadlům jezdil v oblečení, které měl ve třech modifikacích, ty střídal. Většinou se snažil působit jako montér,“ uvedl k případu kriminalista Jaromír Novotný.

Kriminalista popisuje činnost pachateleVideo: Miroslav Homola, Právo

„Jen na Brněnsku jsme zaznamenali celkem 29 okradených benzínových stanic, k některým se vracel i šestkrát. Nevyhýbal se ani pumpám, kde je nutné projet po zaplacení závorou. Odtud vycouvával a zmizel. Benzín zčásti projezdil a zčásti prodal pod cenou. Předpokládáme, že poškozených je mnohem více,“ dodal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Zadrželi ho na pumpě

U většiny podobných krádeží, které však nedosahují takového rozsahu, se případy řeší jako přestupek. V tomto případě byl však zloděj prokazatelně kamerami zaznamenán tolikrát, že mu v součtu za krádeže s vysokou škodou nyní hrozí vězení až na pět let.

K pumpám jezdil nejčastěji autem matky svého kamaráda, na které připevňoval kradené poznávací značky. Žena o těchto jízdách nikdy nevěděla. Auto si buď vzal bez jejího vědomí s pomocí náhradních klíčů, nebo vůz paní půjčila někomu zcela jinému.

Osudnou se mu stala krádež na Blanensku, kdy po odjetí z benzínky sjel s autem do příkopu a byl vzápětí kontrolován hlídkou policie, která pak předala jeho totožnost kriminalistům. Ti si na něj počkali přímo na pumpě Rohlenka na dálnici D1, kde ho zadrželi.

Reklama

Výběr článků

Načítám