Hlavní obsah

Mladík málem otrávil partnera hydroxidem v čaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zřejmě bez přemýšlení o následcích nasypal v úterý dvacetiletý muž z Prahy svému o 19 let staršímu partnerovi do čaje hydroxid sodný. Mladík chtěl svého přítele pouze potrestal, ale málem ho zabil.

Článek

Oba partneři se v pondělí vydali do restaurace, odkud se vrátili až v úterý ráno, jak začala popisovat mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Mladší z mužů však nemohl usnout a po chvilce rozjímání se rozhodl, že přítele vytrestá. Z jakého důvodu, mluvčí nesdělila.

"Do konvice s čajem nasypal lžíci hydroxidu sodného, který se používá na čistění odpadů. Druhý z mužů se po několika hodinách vzbudil a šel se napít. Tekutinu ale naštěstí nepolkl, neboť pocítil bolest v ústech," konstatovala mluvčí. Muž otrávený čaj okamžitě vyplivl, i přesto musel být hospitalizován.

Mladík se ke všemu přiznal. Komisař je poté obvinil z pokusu trestného činu těžkého ublížení na zdraví a vyšetřuje ho na svobodě. Hrozí mu až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám