Hlavní obsah

Policie dopadla žháře, který založil požár ve sportovní hale

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Policistům se podařilo dopadnout žháře, který na konci října založil požár na toaletách v nově zrekonstruované sportovní hale v Třinci. Dvaadvacetiletý mladík se k činu přiznal, za vše prý může alkohol.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Škoda byla vyčíslena na 400 tisíc.

Článek

O objasnění případu informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Připomenul, že požár v hale vznikl 26. října, kdy se nové sportoviště otevíralo. Mezi lidmi, kteří se přišli do haly podívat, byl i mladík, který ihned pojal nekalé úmysly.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Toalety v nově opravené sportovní hale poničil žhář.

„Hlavou mu probleskl nápad, že by zde mohl zapálit odpadkové koše a plastové části záchodů. Od pouhé zvrácené myšlenky k samotnému činu podpalování napomohl i alkohol, pod jehož vlivem mladý žhář konal,“ sdělil mluvčí.

Požár v hale vznikl kolem 16. hodiny. „Naštěstí se požár nerozšířil a hořící vybavení haly se podařilo záhy uhasit. Následky jsou ale nezanedbatelné, škoda zapříčiněná zadýmením byla předběžně vyčíslena na částku 400 tisíc korun,“ doplnil mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Žhář zapálil odpadkový koš.

Žhář byl dopaden a usvědčen během několika dní. „Nyní čelí obvinění z přečinu poškozování cizí věci, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Muž se již v minulosti dopouštěl trestné činnosti a nyní je vyšetřován na svobodě,“ dodal Starzyk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám