Hlavní obsah

Policie evakuovala na Karvinsku kvůli letecké pumě 500 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Policie a hasiči evakuovali v Dolní Lutyni na Karvinsku asi 500 lidí ze 130 domů kvůli nálezu sovětské letecké pumy, kterou našel bagrista. Uzavřen byl na několik hodin i hlavní tah z Karviné na Bohumín. Opatření skončilo kolem 18:30. Stejná situace se opakovala už podruhé. Jen několik centimetrů od nynějšího nálezu bagrista našel stejnou munici i v sobotu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Před 13. hodinou jsme dostali oznámení o nálezu podezřelého předmětu, který připomíná leteckou pumu. Podezření se po příjezdu policistů potvrdilo. Jde o stejné místo jako v sobotu, čili Sluneční vrch, kde probíhá stavba nových domů,“ řekla Novinkám mluvčí policie Zlatuše Viačková. 

Nevybuchlou leteckou pumu musel přivolený pyrotechnik vykopat, odpojit roznětku a naložit.

Stejná situace nastala v sobotu. Stejný bagrista na stejném staveništi narazil na leteckou pumu sovětské výroby. V sobotu opatření trvalo víc než dvě hodiny. "Obě pumy ležely jen kousek od sebe," uvedla mluvčí.

Potvrdily se tak obavy pamětníků. Podle nich na místo za druhé světové války při náletu na nedaleké železárny dopadly dvě pumy.

Reklama

Výběr článků

Načítám