Hlavní obsah

Zloděj zíral, chytrý telefon ho „prásknul” policii

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctiletého zloděje vypátrala během víkendu ostravské policie díky mobilní aplikaci, kterou měl nainstalován telefon, jehož se zmocnil v jednom z barů na Stodolní ulici v centru Ostravy. Mladík měl podle policie v noci na sobotu okrást v místních restauracích hned několik studentů. Všechny ukradené věci u něj policie našla.

Foto: Právo

Krádež se odehrála na ostravské Stodolní ulici.

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Řekla, že v sobotu v nočních hodinách se skupina studentek bavila v místních barech, přičemž podezřelý mladík využil okamžiku, kdy dívky nechaly své věci bez dozoru, a odcizil hned několik mobilních telefonů a také peněženku s doklady. Způsobil tak škodu za asi dvacet tisíc korun.

Po zjištění krádeže využil kamarád jedné z okradených studentek aplikaci, kterou byl vybaven odcizený mobilní telefon. „Když pak zaregistroval místo, kde by se mohl odcizený telefon nacházet, informoval policii na tísňové lince. Hlídka policistů skutečně v předmětném místě identifikovala podezřelou osobu, 15letého mladistvého. U sebe měl odcizené telefony studentek i doklady totožnosti dívky,“ sdělila mluvčí.

Patnáctiletý chlapec je nyní stíhán pro provinění krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Reklama

Výběr článků

Načítám