Hlavní obsah

Řidič, který zkolaboval při natáčení klipu s Čtvrtníčkem, k soudu nepřišel. Léčí se v přírodě

Novinky, bad
Praha
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 6 v úterý pokračoval v projednávání případu kolapsu řidiče při natáčení charitativního klipu pro Konto Bariéry. V kauze jsou obžalováni mimo jiné herci Petr Čtvrtníček a Jan Potměšil. Poškozený řidič ale k soudu nedorazil.

Foto: Petr Horník, Právo

Herci Petr Čtvrtníček a Jan Potměšil u Obvodního soudu pro Prahu 6.

Článek

U soudu vypovídal Miloš Farský, který měl na starosti rekvizity k natáčení. Farský byl tím, který masáží srdce zachránil kolabujícímu řidiči život.

Čtvrtníček a Potměšil pomohli řidiče s infarktem vytáhnout z auta a během jedenácti minut, než dorazila záchranná služba, masíroval Farský řidiči srdce.

„Podařilo se vám srdce rozhýbat?“ zeptala se soudkyně Markéta Binderová, na což Farský odpověděl: „No, když pán přežil, tak asi jo.“

Řidič poslal soudu omluvu

Jako další předvolaný svědek měl vypovídat právě poškozený řidič. Ten ale poslal soudu omluvu s odkazem na svou lékařku a svůj zdravotní stav.

„Celá záležitost je pro mě velmi stresující. Po události jsem v plném invalidním důchodu. Případ je silně medializován, a když jsem jednou zahlédl úryvky reportáže v televizi, můj stav se ještě zhoršil. Doktorka mi doporučila uchýlit se do klidu přírody,“ psal v dopise poškozený.

Jednání bude až v říjnu

Soud tak musí dostat souhlas ke čtení jeho výpovědi od všech obžalovaných. Z nich se k soudu v úterý dostavil pouze Petr Čtvrtníček, hlavní líčení proto bylo odročeno na 14. října.

Klip na podporu Konta Bariéry vznikl v srpnu 2012, natáčelo se v pražské Papírenské ulici. Čtvrtníček a Potměšil na sobě měli uniformy a zastavovali řidiče, kteří si mysleli, že jde o skutečnou silniční kontrolu. Nakonec se jim herci představili a zeptali se, jestli nechtějí přispět na Konto Bariéry. Natáčení se zúčastnil i předem domluvený, dnes již zesnulý herec Jan Kašpar, který byl také na invalidním vozíku.

Petr Čtvrtníček a Jan Potměšil jako policisté v klipu Konta BariéryVideo: Česká televize

Za poškození cizích práv a přisvojení pravomoci úřadů soud už všem uložil ve zkráceném řízení tresty půl roku až jeden rok s podmíněným odkladem na dva roky. Advokáti ale podali odpor, a soud tak musel nařídit hlavní líčení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám