Hlavní obsah

Mladý řidič na Náchodsku zabil autem cyklistu a ujel

Právo, pra

Napospas osudu nechal ve středu v noci 29letý řidič smrtelně zraněného 57letého cyklistu. Nehoda se odehrála krátce před 22. hodinou v obci Spy u Nového Města nad Metují na Náchodsku.

Foto: Policie ČR

Mladý muž řídil Škodu Felicii.

Článek

Řidič vozu Škoda Felicia narazil v mírné levotočivé zatáčce zezadu do cyklisty a pokračoval v jízdě. Muž po nárazu zemřel v příkopu u silnice. Mladík za volantem škodovky ze sousedního Rychnovska dojel domů, odkud kontaktoval policii.

„Policistům se přiznal k dopravní nehodě,“ doplnila policejní mluvčí Eva Prachařová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté mladíka na udané adrese našli a podrobili dechové zkoušce na alkohol. „Ten byl cítit už z jeho dechu. Přístroj Dräger během tří opakovaných zkoušek ukázal hodnoty mezi 1,9 a 1,5 promile. Policisté proto řidiče vyzvali k odběru krve, což by mělo objasnit, kdy řidič alkohol přesně požil. Tomu se mladík dobrovolně podvolil,“ doplnila Prachařová.

Foto: Policie ČR

Cyklista nehodu nepřežil.

„Impulsem, proč řidič od nehody ujel, byl ale zřejmě alkohol,“ podotkla. Policisté okolnosti tragické nehody nadále vyšetřují. Případ převzali kriminalisté, kteří proti řidiči škodovky zahájili trestní řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci.

Škodu na vozidle policisté předběžně odhadli na dvacet tisíc korun, během nehody mělo dojít ke zničení jízdního kola v hodnotě třicet tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám