Hlavní obsah

Na Příbramsku se srazilo auto s vlakem. O život přišel jeden člověk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratkovice

Osobní vlak smetl v sobotu ráno na železničním přejezdu v Bratkovicích na Příbramsku automobil. O život přišla žena a další pasažér utrpěl těžké poranění hlavy. Provoz tratě Příbram - Jince je přerušen. Dopravu dočasně nahradily autobusy. Informaci přinesla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se nehoda stala před 08:00 na přejezdu bez závor, který je zabezpečen světelnou výstražnou signalizací. Vůz Hyundai se srazil s osobním vlakem jedoucím z Českých Budějovic do Berouna.

„Řidič osobního vozidla nerespektoval světelné znamení a vjel na železniční přejezd, kde se střetl s jedoucím vlakem,” uvedl Vinčálek.

Žena podle Effenbergerové utrpěla smrtelná zranění. "Přivolaný lékař pouze konstatoval smrt."

Řidič automobilu podle mluvčí utrpěl vážné poranění hlavy. Zdravotníci mu uvolnili dýchací cesty a přepravili ho vrtulníkem do pražské motolské nemocnice. V případě spolujezdkyně lékař pouze konstatoval smrt. Při nehodě podle Drápala vznikla škoda 80 000 korun na vlaku a 10 000 na osobním autě. Provoz na trati i přilehlé silnici byl obnoven hodinu před polednem.

Reklama

Výběr článků

Načítám