Hlavní obsah

Dva mladíky podezřelé z útoku na zpěváka Hrůzu zadržela policie

Právo, tom
Ostrava

Ostravští policisté zadrželi dva mladíky ve věku 18 a 19 let, kteří jsou podezřelí ze čtvrtečního útoku na zpěváka Michala Hrůzu ve Stodolní ulici. Oba muže nyní vyslýchá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák a skladatel Michal Hrůza

Článek

„Oba mladíky kriminalisté zadrželi po nepřetržitě konaných úkonech trestního řízení a permanentním pátrání,“ uvedla krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Policisté případ řeší jako těžké ublížení na zdraví, za což pachatelům hrozí až deset let za mřížemi.

Hrůza se dostal do konfliktu s několika lidmi před jedním z podniků ve Stodolní ulici. Tam šel s přáteli po koncertě konaném během Festivalu v ulicích. [celá zpráva]

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Místo, kde Michal Hrůza asi po potyčce zůstal ležet.

Zpěvák skončil s těžkým poraněním mozku v ostravské městské nemocnici, kde podstoupil náročnou operaci. Na přání rodiny už nemocnice neposkytuje o jeho stavu žádné informace. Poslední zpráva, kterou nemocnice ještě zveřejnila, že jeho zdravotní stav je vážný, ale stabilizovaný. [celá zpráva]

Videoklip: Michal Hrůza - Namaluj svítání

Hrůza původně působil jako frontman kapely Ready Kirken, s níž vydal čtyři alba s řadou hitů jako Zejtra mám, 1+1 či Krasohled. V roce 2006 musel z rozhodnutí spoluhráčů kapelu opustit. Na koncertech ale dosud stále hrál písně z repertoáru své bývalé kapely. Je také autorem písně ze seriálu Vyprávěj a hudby k filmu Lidice.

Reklama

Výběr článků

Načítám