Hlavní obsah

Opilý, zdrogovaný a v kradeném autě najížděl do policistů

Právo, Petr Marek
Vápenná na Jesenicku

Kradeným vozem Peugeot 307 najížděl do policistů mezi Lipovou a Vápennou na Jesenicku opilý a zdrogovaný řidič (25). Mladík nereagoval na jejich výzvy, aby zastavil, a před hlídkou začal ujíždět, sdělil v úterý policejní mluvčí Josef Bednařík.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Další hlídce ve Vápenné už neunikl a řidič byl zadržen. Při zákroku se nikdo nezranil. Škoda na autě byla vyčíslena na 5000 korun.

Mladík podle Bednaříka auto ukradl, když v neděli večer v panelovém domě ve Vápenné využil nepřítomnosti majitele a z předsíně jeho domu odcizil klíče od zmíněného vozu.

„Poté usedl za volant a jel se projet po trase Vápenná, Jeseník, Pomezí a zpět. Mezi Lipovou a Vápennou se ho pokusila neúspěšně zastavit policejní hlídka. Když ujížděl, začala ho pronásledovat. Mladík se pokusil opakovaně vytlačit policejní vozidlo mimo vozovku a do policistů najížděl,“ uvedl Bednařík.

Když se ho policistům podařilo zastavit, mladík podstoupil test na drogy a dechovou zkoušku na alkohol. „Nadýchal 1,47 promile alkoholu a byl také pozitivní na pervitin. Proto skončil v policejní cele. Zpovídat se nyní bude z neoprávněného užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě,“ řekl mluvčí. Muži za tyto trestné činy hrozí až šest let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám