Hlavní obsah

Autobus se za jízdy vznítil, lidé si ani nestihli vzít věci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na silnici mezi Prachaticemi a Libínským Sedlem začal v sobotu ráno za jízdy hořet zájezdový autobus značky Karosa. Řidič zastavil a všech 35 pasažérů stačilo včas vystoupit, nikdo nebyl zraněn. Z autobusu zbyla jen ohořelá kostra, cestujícím v něm shořely osobní věci.

Foto: HZSCR.cz

Zbytky autobusu Karosa

Článek

Po dobu likvidace požáru byla silnice asi tři a půl hodiny neprůjezdná, řekli mluvčí krajských hasičů a policie.

„Řidič uviděl za jízdy stoupat dým v motorové části vozu, proto zastavil a cestující stačili včas vystoupit. Osobní věci za zhruba 35 000 korun jim ale shořely,” řekl mluvčí krajské policie Milan Bajcura. Cestující nepožadovali žádnou náhradní dopravu, sami odešli zpět do Prachatic do svého hotelu.

Foto: HZSCR.cz
Foto: HZSCR.cz
Foto: HZSCR.cz

Zbytky autobusu Karosa

Autobus vzplanul kolem 08:30. Hasiči zjistili, že z nádrže autobusu uniká nafta, únik zastavili a zbylou přečerpali. V 10:30 pak zasahující jednotka hasičů začala s odtahem shořelého autobusu mimo vozovku. Po 12:00 byla silnice zprovozněna.

„Vzniklá škoda na autobusu byla vyčíslena na 250 000 korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada,” řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Reklama

Výběr článků

Načítám