Hlavní obsah

Vytlačuje nás kamión, volali řidiči během dopravní akce. Jinak byl klid

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Až na tři hříšníky bez problémů. Tak by se dala označit dopravní akce zaměřená na řidiče na Benešovsku. Policisté dohlíželi nejen na silnice, ale i na dálnici D1, pomáhal jim přitom vrtulník. Během akce se muži zákona dostali také k ostrému výjezdu, když řidiči oznamovali, že se je snažil vytlačit kamión.

BEZ KOMENTÁŘE: Vrtulník číhal na neukázněné řidičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Dvě desítky policistů se zaměřily na dálnici D1 u Mirošovic a především na silnici I/3 u Benešova. Úkol zněl jasně: kontrola bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Strážci zákona se ale nestačili divit - šoféři byli ukáznění.

„Policisté museli ze země zasahovat pouze v ojedinělých případech. V jednom z nich pokutovali řidičku motocyklu, která nerespektovala vodorovné dopravní značení a předjížděla přes dvojitou plnou čáru,“ uvedla mluvčí policie Eva Stulíková s tím, že žena dostala pokutu.

Akce pak odhalila už jenom dva přestupce. Jeden z nich si zapomněl zapnout světla pro denní svícení, další si sedl do vozidla přesto, že mělo prasklé čelní sklo.

Policisté ale reagovali na tísňové volání linky 158, kde si řidiči stěžovali na to, že se je pokusil vytlačit český kamión. Hlídky náklaďák opravdu zastavily, nepodařilo se jim ovšem prokázat, že by se šofér uvedeného jednání dopustil.

Podle Stulíkové bude policie v takových akcích pokračovat, protože se blíží prázdniny a provoz na silnicích houstne. Řidiči musejí počítat i s tím, že na ně bude nadále dohlížet vrtulník.

Reklama

Výběr článků

Načítám