Hlavní obsah

Muž se na pastvině zajímal o koně, pak se vrhl na školačku

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Jihlavským kriminalistům se podařilo dopadnout 56letého muže, kterého viní ze sexuálního napadení 16leté dívky. Začátkem dubna ji zvrhlík osahával na pastvině, kde se starala o koně. Mladá žena se mu naštěstí ubránila a utekla.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Starší muž se s dívkou potkal 6. dubna na Jihlavsku. Nejprve si s ní povídal a zajímal se o koně, postupně ale hovor a jeho otázky směřovaly do intimní oblasti. Pachatel mladé slečně lichotil a snažil se dostat ji do své blízkosti.

„Následně na ni zaútočil. Dívku se snažil k sobě přitáhnout a potom, aniž by to čekala, ji začal osahávat. Dívce se po chvíli podařilo z držení muže vysmeknout a dostat se do bezpečné vzdálenosti mezi koně v ohradě, kam už pachatel mladistvou nenásledoval a z místa odešel,“ popsala ve čtvrtek mluvčí policistů Jana Kroutilová.

Školačka se doma ihned svěřila rodičům a ti informovali policii. Kriminalisté začali po muži okamžitě pátrat a jejich mravenčí práce přinesla zanedlouho výsledky.

„Trestní zákoník považuje osobu mladší 18 let za dítě. Šestapadesátiletý muž byl proto obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění spáchaného na dítěti,“ řekl kriminalista Michal Olejníček. Obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán. Hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám