Hlavní obsah

Řidič kamiónu ujel od nehody, byl opilý a měl sedět za loupež

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Pořádné překvapení čekalo na policisty při kontrole slovenského řidiče kamiónu ve Staňkově na Domažlicku, který měl krátce předtím dopravní nehodu a snažil se z místa ujet. Kromě toho, že mu v dechu naměřili téměř tři promile alkoholu, zjistili, že je na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu za ozbrojenou loupež.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Devětapadesátiletý řidič při průjezdu pod železničním podjezdem neodhadl výšku vozidla a pravou stranou kabiny a návěsu zachytil o kamennou zeď. Poté vycouval zpátky na nejbližší odbočku, kde se otočil, ale dál už nemohl pokračovat kvůli poruše vozidla,“ popsala nehodu ze středečního dopoledne policistka Dagmar Brožová.

Podle ní dechovou zkouškou policisté naměřili řidiči 2,8 promile alkoholu. „Navíc zjistili, že na něho vydal pražský soud příkaz k dodání do výkonu trestu,“ dodala Brožová.

„Působil slušným dojmem”

Šofér se hájil tím, že popíjel se svými krajany a pak mu z firmy zavolali, že musí nutně jet naložit nějaké zboží. „Dneska (ve čtvrtek – pozn. red.) ráno jsem se od policajtů dozvěděl, že je v base, protože byl na něho vydaný zatykač za loupež. Jsem z toho v šoku. Pracoval u nás asi měsíc, když vám řeknu, že působil tak slušným dojmem, nebudete mi věřit,“ reagoval majitel pražské spediční firmy, kde byl řidič zaměstnán.

Podle místopředsedy Obvodního soudu pro Prahu 3 Radka Maříka dostal řidič za loupež tříletý trest. „Jeho odvolání bylo zamítnuto a příkaz k dodání do výkonu trestu jsme vydali minulý měsíc,“ uvedl Mařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám