Hlavní obsah

Rozvodněná Úpa unášela pětiletou dívku, kolemjdoucí pro ni skočil

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Obrovské štěstí měla v pondělí pětiletá dívenka v Úpici na Trutnovsku, která se topila v řece Úpě. Silný proud ji odnášel několik stovek metrů, než si jí všiml člen vězeňské služby, který byl s rodinou na procházce. Dívku vytáhl a poskytl jí první pomoc, díky čemuž přežila.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Holčičku nejdříve oživovali hasiči a poté si ji převzali záchranáři.

Článek

Dítě se v řece topilo po třetí hodině odpolední. Kvůli vydatným dešťům byla řeka rozvodněná, a holčička tak neměla šanci se dostat na břeh sama. Šestatřicetiletý muž procházel po ulici Maxima Gorkého, když si dívky všiml.

„Mladý muž nezaváhal ani na vteřinu a do řeky pro tonoucí holčičku skočil. S nasazením vlastního života se k dívence dostal a po překonání několika desítek metrů ji vynesl na břeh. Ihned poté byla ze strany zachránce holčičce poskytnuta první pomoc,“ popsal mluvčí policie Udo Ertner.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Pro dívenku přiletěl vrtulník.

Na místo chvíli poté přijeli hasiči, kteří vystřídali zachránce v oživování až do příjezdu záchranné služby a příletu vrtulníku.

„Dívku se po několika minutách podařilo oživit a následně byla letecky transportována do nemocnice v Hradci Králové. Jeden z hasičů, člen posttraumatického týmu, poskytl nezbytnou psychologickou pomoc příbuzným zraněné dívky,“ doplnila mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Co dívka u řeky dělala a jak se do ní dostala, policisté nyní zjišťují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám