Hlavní obsah

Zloděj z Prahy bral moravské pumpy útokem, okna rozbíjel kusem betonu

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Dopadnout fantoma jihomoravských benzínových pump se podařilo v těchto dnech místním policistům. V jejich rukou skončil čtyřicetiletý muž z Prahy, který se ke své smůle pohyboval v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Pozornosti hlídky totiž neušel ve chvíli, kdy po nahlášeném vloupání do benzínky na Hodonínsku vyjížděl nad ránem s autem s pražskou značkou z polní cesty nedaleko vyloupené čerpací stanice.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj se na pumpy dostával pomocí betonového kvádruVideo: Policie ČR

 
Článek

„V osobním automobilu Fiat policisté našli mimo jiné i sedm set balíčků cigaret, jejichž původ nedokázal řidič prokázat. Navíc policisté zjistili, že je na muže vydán zatykač a automobil řídil i přesto, že měl zákaz řízení motorových vozidel. Muž tedy putoval s pouty do policejní cely,“ spokojeně konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policisté poté porovnali informace a stopy z dalších vyloupených benzínek a zjistili, že zadržený muž bude mít prsty ve více případech. Do objektu se vždy dostal tak, že hodil do okna betonový kvádr a rychle vybral cigarety. Takto se mu podařilo vyloupit nejméně čtyři čerpací stanice a způsobil škodu za více jak 300 tisíc korun.

„Muž si při svých výpravách na jih Moravy vypůjčoval v jedné z pražských půjčoven osobní automobil Fiat. Na některých výpravách pak zajížděl do těsné blízkosti benzínky na skútru Piaggo. Místa si pečlivě si vybíral a vyznačoval v mapě. Chodil jen tam, kde věděl, že je v noci zavřeno a kde dokáže betonovým kvádrem překonat okna i přesto, že jsou vybavena bezpečnostními prvky,“ dodal mluvčí.

Již v minulosti trestaný muž je nyní stíhán pro krádež, poškození cizí věci a pro maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám