Hlavní obsah

Vlak smetl na přejezdu uvízlý taxík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vozidlo taxislužby, které v noci na sobotu uvízlo na přejezdu v Lužici na Hodonínsku, smetl projíždějící rychlík. Nikomu se nic nestalo, řidička taxi i pasažér stačili vystoupit. Podle hodonínského policejního mluvčího Petra Zámečníka je škoda přes půl miliónu korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Řidička taxi projížděla ulicí Důlní, která ústí na železniční přejezd. Špatně odhadla situaci a to, že přejezd se projíždí v zatáčce. Z toho důvodu vjela částí vozidla do kolejiště, kde auto uvízlo," uvedl Zámečník.

Ve stejnou dobu se podle něj spustilo signalizační zařízení železničního přejezdu. Řidička i s pasažérem opustili auto, srážce uvízlého vozu s vlakem ale zabránit nedokázali. Vlak v rychlosti do stojícího auta narazil a po kolejích ho sunul přibližně 800 metrů.

Řidička i strojvůdce byli podle dechových zkoušek střízliví. Výluka na trati trvala přibližně 2,5 hodiny, poté byl provoz obnoven po jedné koleji. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala bude provoz na obou kolejích obnoven patrně až v pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám