Hlavní obsah

Muži se v Praze vrhli na osmnáctiletou dívku, osahávali ji a pak okradli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva útoky na ženy vyšetřují od čtvrtka pražští detektivové. V prvním případě se na 18letou dívku vrhli dva muži, kteří ji osahávali a nakonec okradli. Druhou ženu napadl násilník, když odemykala vchodové dveře. Zachránilo ji volání o pomoc. Po všech pachatelích policisté pátrají.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Osmnáctiletá dívka si kolem půl jedenácté večer zkracovala cestu poblíž ulice Vratislavská, když na ni vyskočili z křoví dva muži, kteří požadovali peníze. Když mladá žena nereagovala, muže to rozčililo a jeden z nich ji udeřil pěstí takovou silou, že upadla na zem. Násilníci ji poté zalehli a začali osahávat.

„Když se mladá žena začala aktivně bránit, násilníci svého jednání zanechali a i s dívčinou kabelkou utekli. Po obou pachatelích nyní policie pátrá,“ uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová s tím, že šlo o muže ve věku kolem 30 let, vysoké asi 180 cm, střední postavy, snědé pleti. Jeden z útočníků měl údajně na sobě zelenomodrou kostkovanou bundu a modré kalhoty s laclem, druhý bílou či světle šedou mikinu.

O pět hodin později přišla 22letá žena policistům oznámit přepadení v pražském Hloubětíně. Muž ženu sledoval od zastávky k domu v Poděbradské ulici, kde využil toho, že otevírala dveře, a zaútočil na ni.

„Dívka se naštěstí útočníkovi ubránila a křikem zalarmovala obyvatele domu, což násilníka odradilo a dal se na útěk. Policie pátrá po asi 160 cm vysokém muži, mírně zavalité postavy, kulatého obličeje, snědé pleti a krátce střižených vlasů. Hledaný měl podle všeho na sobě tmavě modré džíny a hovořil klidně plynulou češtinou,“ doplnila Zoulová.

Informace od svědků a totožnosti pachatelů přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám